Τετάρτη 26 Μαρτίου 2008

Η ΕΛ.ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΛΥ "ΜΙΚΡΗ"




Σε λίγες ώρες θα γίνει ο αγώνας μπάσκετ για τον τελικό κυπέλου ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναΐκό (είναι η πρώτη φορά που ασχολούμαστε με καποιο σπορ στο blog μας και θα καταλάβαιτε γιατί το κάνουμε τώρα).
Στο γήπεδο του ελληνικού (10000 θέσεων) θα υπάρχουν μόνο 1300 οπαδοί και των δύο ομάδων (από 650) και αυτό γιατί η ΕΛ.ΑΣ δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια των οπαδών εαν αυτοί είναι πάνω απο 1300!Αν είναι δυνατόν!!Δηλαδή πέρα από το ξύλο στις πορείες (και το ξύλο χωρίς λόγο γενικότερα είτε σε πορείες είτε σε γήπεδα κ.α) είναι ανίκανη για οτιδήποτε άλλο?
Αυτό που θέλω να πω είναι ότι δεν καταλαβαίνω ποιός είναι ο λόγος να γίνει αυτός ο αγωνας? Δεν είναι λογικό να γίνετε ένας αγώνας και μάλιστα τελικός κυπέλου με τόσους λίγους οπαδούς! Ειναι ντροπή και ανήκει όλη στην ΕΛ.ΑΣ, που για μία ακόμα φορά δείχνει πόσο "μικρή" είναι και μας κάνει όλους να απορούμε ποιός ειναι τελικά ο λόγος ύπαρξης της. Αν το μόνο που μπορούν να κάνουνε να συλαμβάνουν άτομα γιατί έκαναν το "έγκλημα" να φοράνε λάθος χρώμα παπούτσια τότε δικαονόμαστε εμείς που τους τα "χώνουμε" κάθε τρείς και λίγο.
Η ΕΛ.ΑΣ πέφτει όλο και πιό πολύ στα μάτια του πολίτη το μόνο που μένει να ελπίζουμε είναι να μην υπάρχει πιό κάτω!

Παρασκευή 21 Μαρτίου 2008

Παγκόσμια Ημέρα Κατά Του Ρατσισμού




















Να δώσουμε μια μούντζα σε όλα τα φασιστάκια
και τους ρατσιστές.

Σε όλους αυτούς που καλιεργούν με τις πράξεις
τους κάθε είδους ρατσισμό.

Παγκόσμια Ημέρα Κατά Του Ρατσισμού

SAY NO TO RACISM

Rage Against The Machine - Testify Music Video



The movie ran through me
The glamour subdued me
The tabloid untied me
I'm empty please fill me
Mister anchor assure me
That Baghdad is burning
Your voice it is so soothing
That cunning mantra of killing
I need you my witness
To dress this up so bloodless
To numb me and purge me now
Of thoughts of blaming you
Yes the car is our wheelchair
My witness your coughing
Oily silence mocks the legless boys
Who travel now in coffins
On the corner
The jury's sleepless
We found your weakness
And it's right outside your door

Now testify
Now testify
It's right outside your door
Now testify
Yes testify
Its right outside your door

With precision you feed me
My witness I'm hungry
Your temple it calms me
So I can carry on
My slaving sweating the skin right off my bones
On a bed of fire I'm choking on the smoke that fills my home
The wrecking ball is rushing
Witness your blushing
The pipeline is gushing
While here we lie in tombs
While on the corner
The jury's sleepless
We found your weakness
And it's right outside your door

Now testify
Yeah testify
It's right outside your door
Now testify
Now testify
It's right outside your door

Mass graves for the pump and the price is set
And the price is set
Mass graves for the pump and the price is set
And the price is set
Mass graves for the pump and the price is set
And the price is set
Mass graves for the pump and the price is set
And the price is set

Who controls the past now controls the future
Who controls the present now controls the past
Who controls the past now controls the future
Who controls the present now?

Now testify
Testify
It's right outside your door
Now testify
Testify
The war is right outside your door


Τετάρτη 19 Μαρτίου 2008

Παιδική χαρά Ξυνίλας και Πολιτικής


Πριν κάνα δυο μήνες έτυχε να βλέπω ειδήσεις. Ξέρεις τώρα βαρύγδουπες συζητήσεις με 6 παράθυρα -γύρω γύρω τα κοράκια και στην μέση ο εκαστοτε ''μαϊντανός''. Σε εκείνο το δελτίο στην μέση βάλανε τον Τσιπρα.
Δεν θα κάτσω να σχολιάσω αυτά που είπε ο Τσιπρας γιατί καταρχήν δεν τα θυμάμαι και επίσης δεν είναι επί της παρούσης. Αυτό που μου κανε εντύπωση ήταν πόσο εκλεπτυσμένο κοτέτσι έχει γίνει η τηλεόραση. Μα πρώτη φορά είδα ''σοβαρούς'' ανθρώπους να κάνουν σαν παιδιά, κάνοντας τα πάντα ώστε να βρουν ένα αρνητικό στον Τσιπρα ντε και καλά.


-->''Κύριε Τσιπρα η ηλικία σας είναι πλεονέκτημα η μειονέκτημα?'' Ε.. οκ τι θες να σου πει ο άλλος.. ‘’Ναι…αισθάνομαι ‘άσχημα’ που είμαι 33, με συγχωρείτε κιόλας..’’
-->''πουκάμισο με ή χωρίς γραβάτα?''..

Δεν θα πέσω στην παγίδα να αναλύσω το πόσο 'προοδευτικό' είναι να πάει κανείς στη βουλή η δεν ξέρω και γω που χωρίς γραβάτα. Θα το πάω μάλλον παράμεσα. Ο κάθε Τσίπρας εκεί μέσα έδωσε-δίνει εξετάσεις κάθε μέρα. Μιλαω για τα ΜΜΕ. Θα μου πει ένας άλλος, ‘’οκ έχει ωραία εικόνα τον προωθούν και τα ΜΜΕ τι άλλο θες?’’

Το θέμα δεν είναι η γραβάτα ή όχι, το θέμα είναι η στάμπα που προσπαθούν να του δώσουν. Απανωτές ερωτήσεις που στο τέλος της απάντησης του, συνοδεύονταν με ένα μπράβο από το εκάστοτε κοράκι όποτε του άρεσε η απάντηση του Τσιπρα και με μια ειρωνεία- μπηχτή όποτε δεν του άρεσε.

Τον γυροφέρανε σαν τα σκυλιά που βλέπουν ξένο σκυλί ανάμεσα τους. Τον μύρισαν, τον ρώτησαν, τον ειρωνεύτηκαν με μοναδικό σκοπό να του βάλουν και καμια ‘’σφραγίδα σαπίλας’’ κάτι σαν Welcome στη σοβαρή σαπίλα.

Το θέμα με όλους αυτούς είναι πως –ανεξαρτήτως Τσιπρα – ότι καινούργιο, ελπιδοφόρο , νέο-φερμένο ,μη-σάπιο θέλουν να το ορίσουν αμέσως. Να του δώσουν συντεταγμένες ώστε να το παρακολουθούν, να το δοκιμάσουν να δουν αν πληρεί τις άθλιες προϋποθέσεις τους.

Κάτσε ρε… Δώσε λίγο χώρο να ‘’αναπνεύσει’’ η κατάσταση, κάποιο χρόνο να δοκιμαστεί, να πει τις απόψεις της. Δηλαδή τόση μιζέρια σε κάτι που αχνοφαινεται καλό και νέο. Δώσε μια ευκαιρία- τουλάχιστον να μιλήσει ο άλλος.

Τι σκατά δημοκρατία ευαγγελιζόμαστε ?..

Τυχαία σου λέει ο άλλος, ανεβαίνει αυτός μωρέ, είναι οι περιστάσεις που ευνοούν
για ‘’παιδική χαρά’’ και αριστερές απόψεις. Οκ ας το δεχτώ μέχρι κάποιο σημείο. Έχει σκεφτεί κανένας πως στην ουσία η ‘’παιδική χαρά’’ της πολιτικής τόσα χρόνια ήταν αυτοί οι ‘’βατο-κρυμμένοι’’ πολιτικοί που στηρίχτηκαν απλά σε μια γραβάτα και ένα κουστούμι? Μήπως το παιχνίδι γίνεται σοβαρό πια και μεταφέρεται σε ένα καινούργιο…γήπεδο?

Βέβαια όσα δεν πιάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια λένε. Βέβαια σε αυτή την καινούργια κατάσταση βλέπει κανείς και άτομα που την ακολουθούν με σκοπό να μεταφέρουν στο καινούργιο γήπεδο την παιδική χαρά τους ή να πάρουν λίγο μυρωδιά και αυτοί από το ‘’νέο-φερμένο’’. Οκ, δεκτό κατ’εμένα, απλά οι καλές προθέσεις γίνονται εύκολα σάπιες καμιά φορά. Μου θυμίζει λίγο την γεροντοκόρη που πάει στο δωμάτιο της μικρής 20χρονης και την γυροφέρνει έτσι ώστε να δοκιμάσει και αυτή ακόμα και σ’ αυτή την ηλικία το προκλητικό στριγκάκι της μικρής, την ώρα που η μικρή θα μιλάει στο τηλέφωνο!

Τεσπά, υγεία μωρέ και θα τα βρούμε, απλά καλοπροαίρετοι να είμαστε μερικές φορές και τουλάχιστον ας ακούμε τι έχει να πει ο διπλανός μας, γιατί εύκολα καμιά φορά θυμίζουμε την παροιμία ‘’Δε γα***** εσύ και ο γρύλλος σου’’ !

Rock on!

Y.Γ. Η παροιμία ολοκληρωμένη είναι ‘’Δε γαμιέσαι εσύ και ο γρύλλος σου’’! Για να αποφεύγονται οι παρεξηγήσεις , μια απλή παροιμία είναι, ας μην είμαστε συντηρητικοί εκεί που δεν υπάρχει λόγος!

Πώς?

Ναι..

Συνέντευξη Τσίπρα στο blog Μορφίνη

Μορφίνη: Γεια σας κ. Τσίπρα
Τσίπρας: Πρόεδρο να με λες!!!
Μορφίνη: Συγνώμη, Πρόεδρε πως ερμηνεύεται τις τελευταίες δημοσκοπήσεις που δείχνουν μεγάλη άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ?
Τσίπρας: Η σκληρή δουλειά και η εναλακτική πρόταση που καταθέτουμε ανταμοίβεται και φαίνεται να αγκαλιάζεται από τον λαό που θέλει να βρει διέξοδο από τον δικομματισμό.
Μορφίνη: Πιστεύεται ότι σας βλέπει μόνο ως μέσο αντίδρασης
Τσίπρας: Όχι μας βλέπει σαν μια νέα κυβερνητική πρόταση
Μορφίνη: Μπορείται να μου αναλύσετε αυτή την πρόταση
Τσίπρας: Δεν μπορώ..Άλλωστε δεν θα καταλάβαινες
Μορφίνη: Με θεωρείται χαζό? (γέλια)
Τσίπρας: Όχι απλά η δικιά μας πρόταση είναι πολύ έξυπνη
Μορφίνη: Δηλαδή...
Τσίπρας: Για να καταλάβεις η πρότασή μας είναι σαν ένας πίνακας ζωγραφικής.Ο καθένας μπορεί να την ερμηνεύσει οπως θέλει κατά πως μας συμφέρει.
Μορφίνη: Δεν κατάλαβα τι εννοείται..
Τσίπρα: Εγώ στο είπα(γέλια).Αλλά μια που μιλάμε off the record και επειδή σε συμπάθησα θα στο κάνω πιο κατανοητό.Παίρνουμε τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ και τις προσαρμόζουμε στις θέσεις του ΚΚΕ, ορίστε η πρότασή μας.
Μορφίνη: Δηλαδή θέλεται να μου πείτε ότι δεν έχεται κάποια δικιά σας πρόταση ουσιαστικά!
Τσίπρας: Αυτό λες εσύ.Το 17% όμως διαφωνεί.
Μορφίνη: Τι θα λέγατε για μια συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ?
Τσίπρας: Πιστεύω σε μια ενωμένη Αριστερά
Μορφίνη: Θεωρείται το ΠΑΣΟΚ αριστερό κόμμα?
Τσίπρας: Γιατί μήπως εμείς είμαστε αριστερό κόμμα!
Μορφίνη: Τι έχεται να απαντήσετε σε όσους δηλώνουν ότι η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα πυροτέχνημα?
Τσίπρας: Έριξα χυλόπιτα στην Παπαρήγα γιαυτό τα λέει..
Μορφίνη: Μα δεν τα λέει μόνο η κ. Παπαρήγα..
Τσίπρας: Έριξα και στον Καραμανλή χυλόπιτα
Μορφίνη: Τέλος τι έχετε να απαντήσετε στους κακεντρεχής που σας ειρωνεύονται για
θέματα άσχετα με την πολιτική?



















η φωτογραφία είναι από το http://bang-gr.blogspot.com/

Τρίτη 18 Μαρτίου 2008

ellinofrenia - lol


Ειναι τελικά ο bob πούστης?
Το σίγουρο είναι ότι το παλικάρι που απαντά είναι απίστευτος!!!!

Δευτέρα 17 Μαρτίου 2008

Φύγε εσύ (Μάκης), έλα εσύ (Μπόμπολας)













Το πούλησε το μερίδιό του τελικά ο Μάκης (ένα μέρος πούλησε και ο Θέμος με τον Καραμήτσο), στον Μπόμπολα στην εξευτελιστική τιμή των 7,3 εκατομυρίων ευρώ.Η Κιμ με τον Μάκη ατενίζουν πλέον το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία.Τέλειωσαν οι μέρες πείνας για το ζευγάρι που κατοικεί στην φτωχική γειτονιά της Εκάλης.

Ο Μάκης που δεν θα γινόταν ποτέ σαν τους μεγαλοεκδότες που πολεμούσε, πούλησε το μερίδιό του σε έναν μεγαλοεκδότη.Ίσως η κινησή του αυτή να κρύβει καποια μορφή επανάστασης που εμείς δεν καταλαβαίνουμε, ίσως ακόμα να ήθελε να εξασφαλίσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο κέρδος για να θρέψει την οικογένειά του.Φήμες πάντως που αναφέρουν ότι θα έδινε τα λεφτά στην ΕΣΗΕΑ και στους δημοσιογράφους κρίνονται ως κακοήθης.

Το πιθανότερο είναι να δώσει ένα μέρος, γύρω στα 3 εκατομύρια, σε πολιτικούς με ειδικές ανάγκες, όπως ο Αλογοσκούφης, η Πετραλιά, ο Παπαθεμελής, ο Χρυσοχοίδης και καμιά διακοσαριά ακόμα.Ένα μέρος επίσης, γυρω στα 2 ευρώ, θα τα δώσει σε άστεγους και σε παιδιά του τρίτου κόσμου.Τα υπόλοιπα θα τα διαθέσει για την εκστρατεία <<υπέρ της ρουφιανιάς>> και για την οικογένειά του.

Μετά την επικύρωση μάλιστα της συμφωνίας ο Μάκης σκέφτεται να μετακομίσει από την Εκάλη για να πάει να ζήσει κάπου πιο αξιοπρεπή.Πιθανότερος προορισμός του ζευγαριού φαίνεται να είναι το επίσης φτωχικό Hollywood.



Παρασκευή 14 Μαρτίου 2008

To Σέξ κάνει καλο...


( Τα παρακάτω δεν είναι πλάκα!)


1.Το σεξ είναι μια διαδικασία ομορφιάς! Οι επιστημονικές μελέτες διαπιστώνουν ότι οι γυναίκες, όταν κάνουν έρωτα παράγουν ποσότητα οιστρογόνων,που κάνουν τα μαλλιά να λάμπουν και το δέρμα απαλό!
=============
2. Ευγενές, ήπιο και χαλαρωτικό μειώνει τις πιθανότητες για δερματίτιδα, τις αναφυλαξίες και τις κηλίδες του δέρματος. Ο ιδρώτας που παράγεται καθαρίζει τους πόρους και κάνει το δέρμα σας να λάμπει.
=============
3. Με το να κάνετε έρωτα, μπορείτε να κάψετε όλες αυτές τις θερμίδες που συσσωρεύσατε κατά την διάρκεια του ρομαντικού δείπνου.
=============
4. Το σεξ είναι ένα από τα πιο ασφαλή σπορ στο οποίο μπορείτε να επιδοθείτε. Τεντώνει και τονώνει κάθε μυ του κορμιού.Είναι πιο ευχάριστο από το κολύμπι, και δεν χρειάζεσαι και ειδικά παπούτσια!
=============
5. Το σεξ, αποτελεί στιγμιαία θεραπεία για την ήπια μορφής κατάθλιψη. Απελευθερώνεται ενδορφίνη στο αίμα, παράγοντας μια αίσθηση εφορίας και σου αφήνει αίσθημα ευημερίας!
=============
6. Όσο περισσότερο σεξ κάνετε, τόσο περισσότερο θα ωφελείστε. Το σεξουαλικά ενεργό σώμα, εκπέμπει μεγαλύτερες ποσότητες χημικών που ονομάζονται φερορμόνες. Αυτά τα λεπτά αρώματα κάνουν τον σύντροφό σας να πετάει απτήν χαρά του !
=============
7. Το σεξ είναι το ασφαλέστερο ηρεμιστικό στον κόσμο. ΕΙΝΑΙ 10 ΦΟΡΕΣ ΠΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΑ VALIUM.
=============
8. Το καθημερινό φιλί θα κρατήσει τον οδοντίατρο μακριά. Το φίλημα ενθαρρύνει το σάλιο για να πλύνει τα τρόφιμα από τα δόντια και χαμηλώνει το επίπεδο του οξέος που προκαλεί την αποσύνθεση, που αποτρέπει τη συγκέντρωση και δημιουργία της πλάκας.
=============
9. Το σεξ πραγματικά ανακουφίζει τους πονοκεφάλους! Η σεξουαλική δραστηριότητα μπορεί να απελευθερώσει την ένταση που περιορίζει την σωστή αιμάτωση στον εγκέφαλο.
=============
10. Το πολύ σεξ, μπορεί να απελευθερώσει την βουλωμένη μύτη. Το σεξ είναι φυσικό αντισταμινικό. Μπορεί να καταπολεμήσει το άσθμα και τον υψηλό πυρετό.
=============

11. Το σεξ … βαρέθηκα...!




Πέμπτη 13 Μαρτίου 2008

Ride With Me?


Μετα το τοσο μεγάλο post χαιρετισμού του φίλου μου bill fishy το οποίο με το πού το είδα με κούρασε το μέγεθος του,είπα να κάνω και εγώ ενα post (κατι που έχω καταφέρει και σε άλλο blog στην συνέχεια είχα μια δυσκολία... :p).Γεια χαρα λοιπόν στους ΑΝGO, ALEX, ARKANDO και BILL FISHY και σε ολους τους αναγνώστες που εχουμε και θα έχουμε στο μέλλον.

P.S. Εννοείτε πως θα βγεί κατι παραγωγικό απο το blog αφου είμαι και εγω μεσα BILL!
P.S. Rogin θα κάνω και στο δικό σου blog επιτέλους post για να μην μείνεις παραπονεμένος.
P.S. Ο τίτλος είναι ενα κομμάτι απο Bloodsimple γενικά...

Kevin Moore (Chroma Key , ex-Dream Theater keyboardist)



Kevin Moore - ''No rest for the wicked''

O Kevin Moore γεννημένος το 1967, είναι ιδρυτικό μέλος, συνθέτης των Chroma Key. Πριν τη δημιουργία αυτού του μουσικού project υπήρξε ιδρυτικό μέλος των Dream Theater, πασιγνωστη progressive μπάντα πια.
Ο Kevin Moore, γέννημα-θρέμα της γνωστής περιοχής της Νέας Υόρκης Long Island, ξεκίνησε τα πρώτα του μαθήματα πιάνου στα 6 του και στα 12 είχε ολοκληρώσει την πρώτη μουσική του σύνθεση. Αποφοιτώντας με καλό βαθμό από το σχολείο το 1985 μπήκε στο πανεπιστήμιο SUNY Fredonia όπου σπούδασε κλασσική μουσική, τελειώνοντας μπήκε στους Majesty (πρώιμοι (κιθαρίστας Dream Theater) και ο Dream Theater). Την μπάντα αυτή την είχαν δημιουργήσει οι παιδικοί του φίλοι John Petrucci & John Myung (μπασίστας Dream Theater) οι οποίοι είχαν συναντήσει τον Mike Portnoy (ντράμερ Dream Theater) κατά την διάρκεια φοίτησής τους στο γνωστό Berkleey School of Music. Αλλάζοντας δύο τραγουδιστές- Chris Collins & Charlie Dominici) κατέληξαν στον James LaBrie που σταθεροποίησε την σύνθεση της μπάντας η οποία από Majesty μετονομάστηκε σε Dream Theater.

Dream Theater εποχή

O Κevin Moore με τους Τheater έμεινε μόνο στα 3 πρώτα album τους ''When Dream and Day Unite''-1989 , ''Images & Words''-1992 , ''Awake''-1994 . Σε αυτά τα 5 χρόνια έγιναν περιοδείες σε όλο τον κόσμο και η μπάντα έβαλε τις βάσεις για να φτάσει ψηλά αργοτερα.
Το 1994-με την ολοκλήρωση του τρίτου άλμπουμ ''Awake''- ο Μοοre αποφασίζει να εγκαταλείψει τους Theater. Σε αυτό το δίσκο ο Moore θα συνθέσει ένα από τα πιο ''δραματικά'' κομμάτια των Theater , το ''Space-Dye Vest'', ένα κομμάτι βασισμένο στο πιάνο που μιλάει για το πως ένα άτομο ερωτεύτηκε ένα πανέμορφο μοντέλο που είδε σε ένα περιοδικό. Στην ουσία το ατόμο που ερωτεύτηκε το μοντέλο ήταν ο ίδιος..Πριν το τέλος της μίξης του άλμπουμ ο Μοοre ανακοίνωσε την αποχωρησή του από το συγκρότημα αφήνοντας πολλά ερωτηματικά πίσω του. Οι λόγοι ήταν η έλλειψη ενδιαφέροντος για αυτό το είδος μουσικής όπως επίσης και η επιθυμία του να κινηθεί μόνος του στον χώρο της μουσικής και σε άλλα πιο πειραματικά μονοπάτια. Παρόλα αυτά οι Theater τον κάλεσαν να παίξει σε μερικά reunion shows αλλά αυτός αρνήθηκε για άλλη μια φορά. Επίσης επιθμούσε να μην γραφτεί στην επίσημη βιογραφία των Theater- ''Lifting Shadows''.


Chroma Key εποχή

H μοναχική πορεία του Moore έχει μόλις αρχίσει. Εγκατέλειψε την Νέα Υόρκη και εγκαταστάθηκε στο Νέο Μεξικό, γράφοντας καινούργιο μουσικό υλικό για το προσωπικό του project ου είχε στο μυαλό του.
Το πρώτο project του ήταν ένα demo-cd με τον τίτλο ''Music meant to be heard'' όπου πολλά μέρη από τα κομμάτια του περιέχουν διαλόγους, λέξεις που ο Μοοre είχε ηχογραφήσει από περαστικούς κατά την διάρκεια των μοναχικών του ταξιδιών μέσα στην χώρα.

Το 1998 ο Μοοre δημιουργεί την μπάντα του κάτω από το όνομα Chroma Key και ολοκληρώνει το πρώτο του cd ''Dead Air for Radios''. Στην μπάντα ντράμερ & μπασίστας είναι οι γνωστοί Mark Zonder και Joey Vera αντιστοιχα ,από τους Fates Warning.
To style του άλμπουμ αλλά και των μετέπειτα αλμπουμ είναι σκοτεινο υπο΄την έννοια της μελαγχολίας και το χαρατκρίζει η ambient ατμόσφαιρα που πλησιάζει το στυλ΄των Peter Gabriel & T. Amos.
Το 2000 o Moore μετακινείται στην Καλιφόρνια και ηχογραφεί το δευτερο άλμπουμ ''You go now'' των Chroma Key με άλλους μουσικούς σε κιθάρα, μπάσο και ντράμς. Κατά την διάρκεια της παραμονής του στην Καλιφόρνια γράφεται στο California Institute of Arts και δημιουργεί ένα μικρό καλλιτεχνικό ντοκιμαντέρ με τίτλο ''Octember Revolution''. Mετά το τέλος της παραμονής του στο California Institute of Arts φεύγει για την Κόστα Ρίκα όπου εργάζεται στο Radio for Peace International κάνοντας ένα εβδομαδιαίο ακτιβιστικό ραδιοφωνικό πρόγραμμα. Αργότερα, μερικά speech-texts του Μοοre από την εκπομπή του κυκλοφόρησαν ως προσωπικό του project με διανόμη μόνο στο Internet υπό τον τίτλο '' Memory Hole 1''
To 2004, o Moore έψαξε με λεπτομέρεια για κρατικά φιλμς θέλοντας να γράψει ''ψεύτικο-soundtrack'' για αυτά. Το φίλμ που κατέληξε είναι το Age 13 , ένα εκπαιδευτικό φίλμ του 1950 που χρησιμοποιήθηκε στα σχολεία. Πιο συγκεκριμένα, επεξεργάστηκε το βίντεο μειώνοντας στο μίσο την ταχύτητα αναπαραγωγής του και πάνω σε αυτό κινηθηκε η μουσική που έγραψε επηρεαζόμενος από τα συναισθήματα (moods) και την υφή (texture) της εικόνας που έβλεπε. To αποτέλεσμα αυτής της αναζήτησης είναι το προσωπικό του αλμπουμ,με τίτλο ''Graveyard Mountain Home'' .

Μοοre & O.S.I. εποχή

Ο Μοοre το 2003 δέχτηκε την πρόταση του J.Matheos, κιθαρίστα και βασικού συνθέτη των Fates Warning να μπει στο προσωπικό project του Matheos, OSI , εκεί ο Kevin Moore ξαναείδε το Portnoy (ντραμερ Theater) για πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια . Όλα κύλησαν μια χαρά και το οι ΟSI κυκλοφόρησαν το πρώτο τους cd με τίτλο ''Office of Strategic Influence'' το οποίο αποτέλεσε μια μίξη του ambient-texture στυλ των Chroma Key με τα σκλήρα κιθαριστικά μέρη των Fates Warning & Dream Theater. Ο Μοοre στους OSI ανέλαβε εκτός από τα keyboards και την φωνή σε μερικά κομμάτια.

Η συνεχής περιπλάνηση του Moore σε πολλά μέρη του κόσμου τον έφερε το 2004-2005 στην Κωνσταντινούπολη όπου και έμεινε. Εκεί εξερευνόντας τα soundtrack μονοπάτια δέχτηκε πρόταση από γνωστό Τούρκο σκηνοθέτη και έγραψε το soundtrack δύο ταινιών, ''Οκul (The School)'' και ''Kucuk Kiyamet (Little Apocalypse)''. Aπό την πρώτη ταινία ''Okul'' κυκλοφόρησε και το προσωπικό του cd με τίτλο ''Ghost Book'' .

Σήμερα ο Kevin Moore, έχοντας φτάσει στα 40 του χρόνια, διατηρεί ακόμα τους Chroma Key εν ζωή ετοιμάζοντας καινούργιες δουλείες. Ασχολείται με προσωπικές ambient-texture μουσικές δουλειές όπως επίσης και μελλοντικές συνεργασίες για soundtracks.

ΕΠΙΛΟΓΟΣ... '' Νο rest for the wicked''

Ένας πραγματικός καλλιτέχνης που δεν φοβήθηκε να αφήσει την δημοσιότητα και την λαμπρή μουσική πορεία των Theater και να ασχοληθεί με τις προσωπικές του ιδεές. Πειραματιζόμενος με το ambient-texture είδος των δικών του Chroma Key, αναζητώντας την ουσιαστική υφή της μουσικής σύνθεσης μέσα από την επεξεργασία διαλόγων του με αγνώστους,μέσα από παλιά βίντεο-φιλμς, μέσα από την συνεχή ..νομαδική του τάση να ταξιδεύει, να ψυχολογεί ανθρώπους μέσα σε αχανείς πόλεις. Ένα πανέμορφο μοντέλο μέσα από μια φωτογραφία έκανε έναν χαρισματικό μουσικό να ''τραπεί σε φυγή'' , τρέχοντας και ψάχνοντας τόσα χρόνια σε όλο τον κόσμο την μουσική υφή του εαυτού του... Μοναδικός..

''Νο rest for the wicked...''


-- Kείμενο : Bill Fishy
-- Πληροφορίες : Aρθρα σε sites
-- Chroma Key site : www.chromakey.com






Τετάρτη 12 Μαρτίου 2008

Χαιρετισμός στα υπόλοιπα μέλη


Χαιρετω λοιπόν τα υπόλοιπα μέλη Ango, Alex, Metalhead & Arkandos !
Thanx στον Ango λοιπόν που με ''πέταξε'' εδω μέσα!
Εύχομαι να βγει κάτι παραγωγικό!
See ya' around !
Rock on

Τρίτη 11 Μαρτίου 2008

Δέκα λόγοι για να είστε ΠΑΣΠ

  1. Γιατί προτιμάτε το πράσινο από το μπλε, ετσι και αλλιώς άλλη διαφορά δεν υπάρχει
  2. Γιατί είσαστε "αριστεροί" και "σοσιαλιστές αλλά το κρατάτε για τον εαυτό σας
  3. Γιατί σας "βοήθησαν"... σας έδωσαν σημειώσεις...θα σας "εξασφαλίσουν και στο μέλλον...
  4. Γιατί σας gusta la paz
  5. Γιατί κάνουν party με άποψη, όχι σαν τη ΔΑΠ
  6. Γιατί σαν γνήσιοι αγωνιστές ενδιαφέρονται για το σύλλογο παίρνοντας αποφάσεις για το σύλλογο, χωρίς αυτόν στα ΔΣ
  7. Γιατί το αριστερό προφίλ που θα φορέσουν θα φορεθεί πολύ την άνοιξη - καλοκαίρι 2008
  8. Γιατί κατέθεσαν προτάσεις που κερδίζουν, με βάση τα συμφέροντα του φοιτητή, μη κοιτάς που δεν σε ρώτησαν... τι ξέρεις εσύ τώρα...?
  9. Γιατί βρίσκονται σε διαρκή αναζήτηση και πολιτικό προβληματισμό, αλλά δεν βαριέσαι ποιός διαβάζει τώρα
  10. Γιατί μπορείτε να σκεφτείτε και εσείς έναν άλλο λόγο που εγώ δεν μπορώ

Δευτέρα 10 Μαρτίου 2008

Δέκα λόγοι για να είστε ΔΑΠ

  1. Γιατί σας αρέσει το μπλέ χρώμα (και οι αποχρώσεις του)
  2. Γιατί σας αρέσει το lifestyle και θέλετε να γίνεται και εσείς trendy
  3. Γιατί θα σας "εξασφαλίσει" σημειώσεις - δωρεάν πρόσκληση για parties - γκόμενα κ.λ.π.
  4. Γιατί συμφωνείται με το " stop thinking - start dancing "
  5. Γιατί η πρόταση τους προπορεύεται (αλλά έχει φύγει πολύ μπροστά και δε μας τη λένε)
  6. Γιατί προτιμάτε τα μη κρατικά πανεπιστήμια
  7. Γιατί όποιος και να φταίει...ποιός να φταίει άραγε???
  8. Γιατί η πολιτική των άλλων τους καθυστερεί και έχουν και άλλες δουλείες να κάνουν τα παιδιά!
  9. Γιατί το ξύλο που ρίχνουν ή που τρώνε καμιά φορά είναι πιο εντυπωσιακό και από το karate kid, τέτοια τεχνική!!! όχι σαν τους άλλους...
  10. Γιατί εχετε κόψει το Λιακόπουλο άλλα θέλετε να διατηρείται μια επαφή με την πραγματικότητα...

Παρασκευή 7 Μαρτίου 2008

Συλλαλητήρια και Διασκεδαστές


Δικαιώθηκαν όσοι έλεγαν οτι τα συλλαλητήρια στην Θεσσαλονίκη δεν ήταν τίποτα άλλο από μια συγκέντρωση εθνικιστών και κάποιων οι οποίοι είδαν ότι μοίραζαν τζάμπα σουβλάκια και τσικούδια και μπήκαν.Οι μισοί δηλαδή για το φαί πήγαν, σιγά μην πήγαιναν να ακούσουν τον Καρατζαφέρη, τον νοσταλγό της χούντας, να μιλάει για Bodybuilding.Ή τον Άνθιμο να τους αναλύει της νέες τάσεις της μόδας και ποιο ράσο φοριέται αυτήν την εποχή.

Καλά για τον Παπαθεμελή δεν χρειάζεται να πούμε και πολλά, αν ήταν ακόμα Υπουργός θα είχε καταφέρει να βάλει ωράριο στα νυχτερινά μαγαζιά να κλείνουν 11 το βράδυ.Καλά εγω που θέλω να διασκεδάσω τι φταίω που ο άλλος είναι σαν χόμπιτ και ντρέπεται να κυκλοφορήσει γιατί οι γκόμενες τον κοιτάνε και γελάνε.Ενώ ο Ζουράρης, άλλο εκλεκτό πρόσωπο που πήγε στο συλαλλητήριο, σαγηνεύει με τα ελληνικά του τις γυναίκες.Κάθονται και τον κοιτάνε με θαυμασμό να τις μιλάει και να μην καταλαβαίνουν τίποτα.

Αυτοί οι τέσσερις είχαν αναλάβει να κάνουν τον Βασιλιά Καρνάβαλο και να ψυχαγωγήσουν το κοινό με διάφορα Happening.Αρχικά ο Καρατζαφέρης έβγαλε ένα μικρό λόγο και ανέλυε τα κατορθώματα των Απριλιανών.Αλλά επειδή βιαζόταν ξέχασε να πει για τους βασανισμούς, τις φυλακίσεις, τις εξορίες και τις εκτελέσεις, αλλά δεν βαριέσαι τι σημασία έχουν όλα αυτά.Στη συνέχεια ο Παπαθεμελής είπε ένα τραγούδι του Κατέλη αλλά επειδή δεν τον έβλεπε όλος ο κόσμος ανέβηκε σε μια σκάλα.

Στο άλλο συλλαλητήριο το σκηνικό ήταν το ίδιο με διαφορετικούς πρωταγωνιστές.Αφού ο Άνθιμος εξέφρασε μερικά παράπονα για την τσιγκουνιά των πιστών είπε ένα τραγούδι των παπαροκάδων.Οι τελευταίοι όταν το πληροφορήθηκαν κατέθεσαν μήνυση για πνευματικά δικαιώματα.Στη συνέχεια τη σκυτάλη πήρε ο Ζουράρης αλλά πριν αρχίσει να μιλάει το στάδιο είχε αδειάσει.Πληροφορίες τον θέλουν να βρίσκεται ακόμα εκεί περιμένοντας να ξαναγεμίσει.

Οι παρευρισκόμενοι, εκτός από αυτούς που όρμησαν στο φαί, φώναζαν διάφορα συνθήματα, όπως το ''δεν θα γίνεις Έλληνας ποτέ ρε Πελέ''.Αμέσως μετά όμως επενέβη ο Λιακόπουλος και υποστήριξε την ελληνικότητα του ποδοσφαιριστή,καθώς και την ελληνικότητα της Μόνικα Μπελούτσι αλλά και του Superman.Τη συγκεκριμένη στιγμή πετάχτηκε ο Τριανταφυλλόπουλος και αποκάλυψε ότι ο Superman είναι ο Κλαρκ Κεντ, έδειξε μάλιστα και βίντεο που τον δείχνει την ώρα που αλλάζει.

Αυτά τα ωραία έγιναν στα δύο συλλαλητήρια που άφησε ικανοποιημένους διοργανωτές και θεατές.Έδωσαν υπόσχεση ότι θα το ξανακάνουν και ότι θα έχουν για άλλη μια φορά την ευκαιρία να αποδείξουν ότι είναι οι πιο γραφικοί από όλους.

Τετάρτη 5 Μαρτίου 2008

Satanta, Ινδιάνος αρχηγός της φυλής Kiowa

Ο Satanta (1820-78 περίπου) - ή Settainte - ήταν αρχηγός της φυλής των Kiowa. Το όνομα του σημαίνει Λευκός Βούβαλος.


Ο Satanta γενήθηκε το 1820 περίπου, στην περιοχή των Kiowa,κάπου στο σημερινό Κάνσας ή την Οκλαχόμα. Εδινε μεγάλο αγώνα για να απωθήσει τους λευκούς ανθρώπους που ήθελαν να μπουν στη γη τους.Το 1866 ο αρχηγός των Kiowa σκοτώθηκε και ψήφισαν τον Satanta για αρχηγό.

Satanta in prison

To 1984 που γύρισε από το αναμορφωτήριο, είδε ότι δεν υπήρχε καμία ελπίδα να αποδράσει.

Περισσότερα

Τρίτη 4 Μαρτίου 2008

Όλα τα λεφτά στα ΜΑΤ


Με χρωμοσφαίρες για να «μαρκάρει» τους διαδηλωτές (δεν αρκούν άραγε οι κάμερες;) και με πλαστικές σφαίρες για να διεξάγει τον «κοινωνικό διάλογο» εξοπλίζεται η Ελληνική Αστυνομία, σύμφωνα με Προεδρικό Διάταγμα, που βρίσκεται στην τελική φαση επεξεργασίας.

Λεφτά για το ασφαλιστικό δεν έχει η κυβέρνηση, αλλά για να θωρακίσει τις δυνάμεις καταστολής «περισσεύουν» σχεδόν 7,5 εκατομμύρια ευρώ τα επόμενα δυο χρόνια.

Τόσο θα στοιχίσει η προβλεπόμενη ανανέωση του εξοπλισμού της αστυνομίας, στον οποίο εκτός των διαφόρων σφαιρών, θα περιλαμβάνονται ειδικά κινητά φράγματα και πυρίμαχες στολές.Τα φράγματα θα αποτελούνται από μάζες αγκαθωτού συρματοπλέγματος και θα τοποθετούνται μπρόστα σατ μέτωπα των διαδηλώσεων, μετατρέποντας τους δρόμους της χώρας σε στρατόπεδα και θέτονας το δικαίωμα στη διαδήλωση θπό αναστολή.

Οι άντρες των ΜΑΤ θα μοιάζουν με κομάντος σε εμπόλεμη ζώνη, φέροντας κράνος,ασπίδα,άρβυλα, ειδική στολή από πυρίμαχο ή βραδύκαυστο υλικό,πυροσβεστήρα,αλεξίσφαιρο γιλέκο, προσωπίδα αερίων και «φυσικά», περίστροφο και κλομπ.Οι πλαστικές σφαίρες ειδικά ειναι ιδιαιτερα επικίνδυνες.

Όλα αυτά δείχνουν ότι η κυβέρνηση προετοιμάζει τις δυνάμεις της για το πέρασμα των σκληρών αντιλαϊκών και αντεργατικών μέτρων.Τα ΜΑΤ και η καταστολή έχουν γίνει το πιό «πειστικό» επιχείρημα της ΝΔ. Είναι γελασμένοι όμως αν νομίζουν ότι η αποθέωση της αστυνομικής βίας να αναχαιτίσει το εργατικό κίνημα και τους κοινωνικούς αγώνες. ( από εφημερίδα ΠΡΙΝ)

Ενώ όλα τα κανάλια ασχολούνται ακόμα με τον Ζαχόπουλο ο Παυλόπουλος μετατρέπει την ΕΥΠ σε CIA

Σχεδόν χωρίς αντιστάσεις, με τις ψήφους της κυβέρνησης και του ΛΑΟΣ πέρασε από την ολομέλεια της Βουλής την προηγούμενη βδομάδα το νομοσχέδιο για την ΕΥΠ.

Εξουσίες που δίνει ο Νέος νόμος στην ΕΥΠ:

- Ενισχύεται η αυτοτέλειά της, χωρίς έλεγχο.
- Αποκτά νέες αρμοδιότητες (για το οργανωμένο έγκλημα, την τρομοκρατία, τα ναρκωτικά, την παράνομη διακίνηση ανθρώπων, το ξέπλυμα) και έτσι επεμβαίνει στο ρόλο των διωκτικών αρχών αλλά και των ειδικών ανεξάρτητων αρχών.
- Στο προσωπικό της επιτρέπεται η οπλοφορία.
- Επιτρέπεται η διείσδυση σε παράνομες ομάδες, με αποτέλεσμα να νομιμοποιείται η προβοκάτσια και να αμνηστεύεται ο προβοκάτορας.
- Θεσμοθετείται η παρουσία της ΕΥΠ στον έλεγχο εισόδου αλλοδαπών στη χώρα.
- Θεσπίζεται υποχρέωση των δημοσίων υπηρεσιών να παρέχουν πληροφορίες που θα τους ζητήσει ο «εξουσιοδοτημένος» υπάλληλος της ΕΥΠ.

- Παρεμποδίζεται κάθε είδους διαφάνεια στη δράση της.


Πλήρες δημοσίευμα

Πηγή:
www.iospress.gr

Δευτέρα 3 Μαρτίου 2008

Ο ξεπεσμός της δημοσιογραφίας










<< Κάποτε ο κόσμος, μας έβλεπε στο δρόμο και έτρεχε να μας δώσει το χέρι, τώρα ούτε να μας κοιτάξει δεν θέλει>>.

Η παραπάνω δήλωση είναι του δημοσιογράφου της ΝΕΤ Δημήτρη Οικονόμου στο περιοδικό TV Εθνος, και αποτυπώνει μια πραγματικότητα.Ο κόσμος έχει σταματήσει να ζει στην ψευδαίσθηση της αντικειμενικής δημοσιογραφίας και της σωστής ενημέρωσης.Βλέπει σε κάθε δημοσιογράφο κάποιο μεγάλο κέντρο εξουσίας που κρύβεται από πίσω και μια κατευθυνόμενη άποψη.

Για να μην βάζουμε όλους τους δημοσιογράφους σε ένα τσουβάλι σίγουρα υπάρχουν και κάποιοι που κάνουν σωστά τη δουλειά τους, χωρίς υστερίες και υπερβολές καταθέτοντας την είδηση όπως πραγματικά είναι.Αλλά δυστυχώς αυτοί έχουν γίνει η εξαίρεση στον κανόνα και αποτελούν σταγόνα στον Ωκεανό.Μέσα στην εξαίρεση δεν μπορεί να υπάρξει ούτε ένας από τους λεγόμενους <<μεγαλοδημοσιογράφους>>.

<<Τα βάζετε με τους δημοσιογράφους αλλά από εκεί ενημερώνεστε>>, είναι μια άποψη που άκουσα πριν λίγες μέρες, που κατά την γνώμη μου είναι άτοπη και δεν αποτελεί άλλοθι.Η ενημέρωση είναι δεδομένη και πάντα θα υπάρχουν κάποια μέσα που θα στην προσφέρουν, το θέμα είναι με ποιον τρόπο το κάνουν αυτό.Πάντα θα τα βάζουμε με τους δημοσιογράφους όσο αυτοί δεν μας σέβονται είναι η απάντηση στην παραπάνω άποψη.Καλύτερη δημοσιογραφία θέλουμε και όχι εξάλειψή της και με το να κοιτάμε σαν απλοί θεατές να κανιβαλίζουν πάνω μας δεν καταφέρνουμε τίποτα.


ΤΑΙΝΙΕΣ : THX1138♦




* Σκηνοθεσία:Τζωρτζ Λούκας
* Hθοποιοί:Ρόμπερτ Ντιβάλ , Ντόναλντ Πλέζανς , Μάγκι Μακόμι
* Παραγωγή:Φράνσις Φορντ Κόπολα, Λόρενς Στάρχαν
* Σενάριο:Τζώρτζ Λουκάς, Γουόλτερ Μερκ
* Διάρκεια:85'
* Κατηγορία:Επιστημονικής Φαντασίας Η Πρώτη, διορατική ταινία του Τζωρτζ Λούκας.



περιγραφή


Η ταινία διαδραματίζεται σε έναν μελλοντικό κόσμο, σε μία υπογεια πόλη η οποία προγραμματίζεται από υπολογιστές και αστυνομεύεται απο ρομπότ. Οι πολίτες της πόλης ελέγχοναι πλήρως από μία απρόσωπη ηλεκτρονική κυβέρνηση που τους υποχρεώνει να καταναλώνουν ναρκωτικά για να κρατούν το πνεύμα τους σε καταστολή. Στην εφιαλτική αυτή κοινωνία η ομοιομορφία των ανθρώπων ειναι αποκρουστική, όλοι φορούν τις ίδιες λευκές στολές και έχουν ξυρισμένα κεφάλια, ο έρωτας και το σεξ είναι έννοιες απολύτως απαγορευμένες. Η εξουσία προσπαθεί να καταστείλει τις συγκινήσεις και να διατηρεί τον έλεγχο της προσωπικότητας. Για να μην υπάρχει καμία διφοροποίηση στους πολίτες χρησιμοποιούν κωδικούς αντί για ονόματα. Η χρήση των φαρμάκων είναι υποχρεωτική για να ελέγχονται ορμές τους και να μην παίρνουν καμία μα καμία πρωτοβουλία να συνεχίζουν να ζουν τη μίζερη και μονοτονη ζωή τους, έχουν το ‘δικαίωμα’ να επισκέπτονται κάποιους αυτόματους εξομολογητές. Ο κεντρικός ήρωας όμως ο THX 1138 με την παρότρυνση και της συγκατοίκου του η οποία του αντικαθιστά τα φάρμακα σταματέι να τα παίρνει. Τότε αρχίζει να νοιώθει πράματα αρχίζουν και μιλάνε έρχονται πιο κοντά. Ερωτεύονται και έρχονται σε σεξουαλική επαφή πράμα για το οποίο αντιμετωπίζεται ως έγκλημα. Ο THX 1138 θα τιμωριθεί αυστηρότατα και θα βασανισθεί σωματικά αλλά και ψυχολογικά. Τίποτα όμως δεν μπορεί να σταματήσει την ανάγκη του ανθρώπου για ελευθερία και έτσι ο THX 1138 θα δραπετεύσει και θα αναζητήσει την έξοδο από την πόλη δίνοντας μία μάχη με το συγκεντρωμένο συγκρότημα ηλεκτρονικών υπολογιστών. Η ταινία THX 1138 δημιουργεί μία παραίσθηση μιας διαφορετικής και απόμακρης ζοφερής κοινωνίας. Οι διάλογοι φαίνονται μισοακουσμένοι από ανθρώπους που μιλούν με ένα ναρκωμένο τρόπο αφού τα φάρμακα τους έχουν καταστήσει αδιάφορους. Η λευκότητα του κόσμου δεν τελειώνει πουθενά δίνοντας μία δυναμική στην εικόνα παρουσιάζοντας ταυτόχρονα μία εντελώς απάνθρωπη ατμόσφαιρα.

trailler της ταινίας

Λίγα λόγια...

Το ιστολόγιο αυτό θα ασχοληθεί με διαφορα ζητήματα και η υλή του δεν θα ειναί περιορισμένη. Από πολιτική μεχρι αθλητικά μουσική και κινηματογράφο και νέες τεχνολογίες.