Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2009

Έχει βαλθεί να μας τρελάνει η Αμερική με τις απανωτές Εκθέσεις του State Department

Ένα χόμπυ που έχει η Αμερική είναι να παίζει τον πατερούλη σε όλα τα υπόλοιπα κράτη. Είναι και πολύ ευαίσθητη με τα ανθρώπινα δικαιώματα και την προστασία τους, όταν αφορά βέβαια όλους τους άλλους.Κούβα, Κίνα,Ρωσία, Αφγανιστάν, Τουρκία,Βόρεια Κορέα,Σουδάν, Ελλάδα, Σομαλία, Ιράν, Κύπρος και πολλές ακόμα χώρες περιλαμβάνουν οι κατά καιρούς περίφημες εκθέσεις του State Department που μπορεί να μην απέχουν όλες μακρυά από την πραγματικότητα είναι όμως τουλάχιστον υποκριτικές.


Έτσι μαθαίνουμε για παραβίαση της ελευθεροτυπίας, και της ατομικής ελευθερίας στην Τουρκία.

Για αστυνομική βία, για εξευτελιστική συμπεριφορά των ατόμων που είναι υπό προσωρινή κράτηση και αιτητές ασύλων, βίας κατά των γυναικών, διακρίσεις εναντίον μελών εθνοτικών μειονοτήτων και εθνικών ομάδων και εμπορίας γυναικών κυρίως για σεξουαλική εκμετάλλευση στην Κύπρο

Για βασανισμό αντιφρωνούντων κρατουμένων στην Κίνα , για περιορισμό ελευθεριών στη Ρωσία

Για αστυνομική βία και για διαφθορά στην Ελλάδα

Μπορεί όλα τα παραπάνω να είναι ίσως και μια επιεικής κριτική μπορεί η Αμερική να θέλησε να προλάβει τις όποιες αντιδράσεις των χωρών λέγοντας ότι, "όπως αξιολογείται ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε άλλες χώρες, το ίδιο συμβαίνει και για τις ίδιες τις ΗΠΑ. Οι διάφορες γνώμες της διεθνούς κοινότητας για το θέμα αυτό δεν αποτελούν επέμβαση στα εσωτερικά των ΗΠΑ" αλλά δε μπορώ να μη μπω στον πειρασμό να δω τι κάνει η Αμερική για όλα αυτά.

Μας μιλάνε λοιπόν οι ΗΠΑ για αστυνομική βία ενώ οι ίδιοι αντιμετωπίζουν τους διαδηλωτές με απίστευτη βαρβαρότητα και σκοτώνουν άτομα χωρίς την παραμικρή αφορμή και ενώ αυτά είναι άοπλα και πεσμένα στο πάτωμα.

Αστυνομικός πυροβολεί πισώπλατα διαδηλωτή με πλαστική σφαίρα





Αστυνομικός ξυλοκοπεί και ρίχνει σπρέι πιπεριού σε 15χρονο κορίτσι κατά τη σύληψη


Μιλάει για βασανισμό κρατουμένων μία χώρα η οποία έχει το περίφημο Γκουαντάναμο το οποίο και αποτελεί τον ορισμό της καταπάτησης ανθρωπίνων δικαιωμάτων και μόλις πριν από 1 μήνα δόθηκε εντολή για το κλείσιμό του, μετά από λειτουργεία 7 χρόνων.Και δεν είναι μόνο το Γκουαντάναμο αλλά πολλές φυλακές τις Αμερικής που καταφεύγουν στο βασανισμό κρατουμένων.

Βασανιστήρια στις Αμερικανικές φυλακές


Φυσικά θα μπορούσαμε απλά να αναφέρουμε τους πολέμους σε Ιράκ και Αφγανιστάν όπως και τη συμπαράσταση στο Ισραήλ στη σφαγή των Παλαιστινίων αλλά μετά θυμηθήκαμε ότι αυτά γίνονται στο όνομα της "τρομοκρατίας".

Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2009

Ο Βασίλης Παλαιοκώστας ξαναχτυπά..Με τον ίδιο τρόπο















Όχι δεν βρίσκεστε στην εκπομπή σαν σήμερα...
Όχι δεν πέσατε πάνω σε κάποια παλιότερη ανάρτηση...
Όχι δεν παρακολουθήτε κάποιο πρόγραμα σε επανάληψη...

Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΛΑΙΟΚΩΣΤΑΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΚΕΤ ΡΙΖΑΙ ΑΠΕΔΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ
ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ...ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΡΟΠΟ ΟΠΩΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΠΕΡΙΠΟΥ ΔΥΟΜΙΣΗ ΧΡΟΝΙΑ

Κυριακή 4 Ιουνίου 2006 : Ο Βασίλης Παλαιοκώστας μαζί με το φίλο και συγκρατούμενό του Αλκέτ Ριζάι απέδρασαν από τις φυλακές Κορυδαλλού με ελικόπτερο...

Κυριακή 22 Φεβρουαρίου: Ο Βασίλης Παλαιοκώστας μαζί με το φίλο και συγκρατούμενό του Αλκέτ Ριζάι απέδρασαν από τις φυλακές Κορυδαλλού με ελικόπτερο...


Είναι ένας μικρός θεούλης, έκανε ρόμπα την Ελληνική αστυνομία 2 φορές σε 2,5 χρόνια και μάλιστα με τον ίδιο τρόπο.Στους φοιτητές και στους αγρότες το παίζεται μάγκες, ράμπο και νταήδες να δούμε τώρα που σας έκανε ρόμπα για άλλη μια φορά ο Παλαιοκώστας τι θα κάνετε.

UPDATE

Bίντεο της απόδρασης


Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2009

The Universal Declaration of Human Rights

The Universal Declaration of Human Rights
Artistic Video




Created by Seth Brau
Produced by Amy Poncher
Music by Rumspringa courtesy Cantora Records

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΜΕΡΑΣ ΠΟΥ ΦΕΥΓΕΙ..Η ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ 16ΧΡΟΝΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ,ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕ ΠΛΑΚΕΤΑ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ Ο ΓΙΟΣ ΤΗ


«Εδώ, στις 6 Δεκεμβρίου 2008 εντελώς αναίτια έσβησε το παιδικό χαμόγελο του αθώου 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τις σφαίρες αμετανόητων δολοφόνων». Αυτό το κείμενο και την φωτογραφία του Αλέξη, θέλησε να τοποθετήσει η μητέρα του 15χρονου μαθητή, στην οδό Μεσολογγίου, τόπο του γεγονότος που συγκλόνισε τον Δεκέμβριο,
την Ελλάδα.

Την ίδια ώρα το δικαστικό συμβούλιο απέρριπτε τις αιτήσεις αποφυλάκισης που είχαν υποβάλει οι δύο ειδικοί φρουροί , μέσω του δικηγόρου τους Αλέξη Κούγια και στις οποίες υποστήριζαν ότι δεν πληρούνταν οι όροι που προβλέπει ο νόμος για την προσωρινή τους κράτηση. Στην αίτησή τους, ανέφεραν ότι συντρέχουν οι λόγοι αντικατάστασης της προσωρινής τους κράτησης, καθώς έχουν γνωστή διεύθυνση διαμονής, λευκό ποινικό μητρώο και δεν υπάρχει κίνδυνος εξόδου τους από τη χώρα. Το Συμβούλιο Πλημμελλειοδικών, πάντως, στο βούλευμά του κρίνει ότι για τους δυο κατηγορούμενους υπάρχει ο κίνδυνος να τελέσουν νέα αδικήματα. Έτσι οι δύο ειδικοί φρουροί θα παραμείνουν στις φυλακές Δομοκού.

Παραλληλα,γινεται συντονισμενη δημοσιογραφικη επιχειρηση,απο δημοσιοκαφρους της δεκαρας,ακροδεξια πολιτικα κομματα,εκδοτες και πολιτικα γραφεια...να σωπασουν οσες φωνες εδω εξω κυκλοφορουν ακομη ελευθερες και εκφραζουν την γνωμη τους αναφορικα με τα καθημερινα γεγονοτα της δημιουργικης μιζεριας που ανακυκλωνουν οι σαπιοι θεσμοφυλακες...


από το πρεζάκι (prezatv)

Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2009

Έλουσαν με δακρυγόνα τον Γιώργο Παπανδρέου

http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,id=20960812,26623916


Τώρα ποιος τον πιάνει τον Γιώργο Παπανδρέου που πήγε να επισκεφτεί τους αγρότες και οι μπάτσοι τον έλουσαν με δακρυγόνα.Θα είναι σαν πρώην κομμουνιστής που έχει γίνει δεξιός και για να νομιμοποιήσει τις απόψεις του λέει σε πόσες πορείες είχει πάει .Θα κατηγορήσετε τον Παπανδρέου ότι δεν είναι σοσιαλιστής?Αμ δε, ξέρετε πόσα δακρυγόνα έφαγε αυτός?

Πλάκα πλάκα από τη στιγμή που οι μπάτσοι φτάνουν στο σημείο να ψεκάζουν πρόεδρο αξιωματικής αντιπολίτευσης τι να πούνε και οι υπόλοιποι, αγρότες φοιτητές, κάθε πολίτης που κατεβαίνει να διαδηλώσει.Αυτό προσπαθεί να περάσει ο Μαρκογιαννάκης όμως.Όποιος κατεβαίνει σε πορεία θα τρώει γκλοπιές και δακρυγόνα.

Ο Μαρκογιαννάκης από ότι φαίνεται ονειρεύεται εποχές χούντας, τότε που ήταν εισαγγελέας δηλαδή, και σίγουρα θα δίκασε (που λέει ο λόγος) αρκετούς από αυτούς που ψεκάζει τώρα στο δρόμο.

  • Υπάρχει τρομοκρατική οργάνωση στον κόσμο με ένα υποτίθεται πολιτικό υπόβαθρο που να στοχεύει σε εκτελεστικά όργανα της εξουσίας?Ή μερικά αρρωστάκια είναι που παίζουν με καλάζνικοφ ή τίποτα προβοκάτορες (η ιστόρια είναι μία μεγάλη πόρνη, που πάντα επαναλαμβάνεται, http://www.zougla.gr/news.php?id=22448 )


Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ATHENS INDYMEDIA - Κάτω τα χέρια από τα μέσα αντιπληροφόρησης

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΣΑ ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ


Τις μέρες της Εξέγερσης του Δεκέμβρη αυξήθηκαν οι πιέσεις και οι επιθέσεις ενάντια στο Indymedia πάνω στη βάση ότι αποτέλεσε κέντρο συντονισμού της Εξέγερσης. O σκόπιμος υπερ-τονισμός αυτού του ρόλου του συγκεκριμένου μέσου (αν είναι δυνατόν οι εξεγέρσεις να γίνονται μέσω διαδικτύου!!!), οδήγησε στην συντονισμένη και μεθοδευμένη προσπάθεια, από όλο το φάσμα της δεξιάς (από την κυβερνητική μέχρι το ακροδεξιό παρακράτος), στην ενεργοποίηση του κρατικού μηχανισμού για το κλείσιμο του Indymedia. Από τις επερωτήσεις βουλευτών της ΝΔ και του Λάος, σχετικά με το πώς επιτρέπει το κράτος τη λειτουργία αυτού του site, μέχρι τις άναρθρες κραυγές μεγαλοδημοσιογράφων-συντακτών (παπαγαλάκια/φερέφωνα της διαπλεκόμενης εξουσίας ΜΜΕ, κεφαλαίου και επαγγελματιών της πολιτικής), ότι «η εξέγερση και οι κινητοποιήσεις των ”κουκουλοφόρων” οργανώνονται μέσω του διαδικτύου και κύρια μέσω του Indymedia», παραλείποντας και αποσιωπώντας εσκεμμένα τη συνεισφορά του Indymedia στην αντιπληροφόρηση.

Σ’ αυτό το συνονθύλευμα νεοφιλελεύθερων, σοσιαλφιλελεύθερων, κεντροδεξιών, ακροδεξιών του Λάος και της χρυσής αυγής, βρέθηκε αρωγός και συμπαραστάτης το ΚΚΕ. Αναφερόμαστε στα σχόλια και τα άρθρα που δημοσιεύτηκαν στο Ριζοσπάστη (όργανο της κεντρικής επιτροπής του ΚΚΕ), τα οποία εμμέσως πλην σαφώς ταύτιζαν τη συλλογικότητα διαχείρισης του Ιndymedia με διάφορους σκοτεινούς κύκλους. Αφήνοντας, αρχικά, υπονοούμενα για τον τρόπο άμεσης πληροφόρησης, από χρήστη του μέσου, σχετικά με το συμβάν στη Νοταρά και κατηγορώντας μας, στη συνέχεια, για αλλαγή της ώρας δημοσίευσης της πληροφορίας, στοχοποιώντάς μας εμμέσως πλην σαφώς, είτε ως μέλη της οργάνωσης που πραγματοποίησε την επίθεση, είτε ως συνεργαζόμενους με τους μπάτσους (η ερμηνεία επαφιόταν στους αναγνώστες).

Επειδή τα συγκεκριμένα δημοσιογραφικά φερέφωνα της ΚΕ του ΚΚΕ γνωρίζουν τον τρόπο λειτουργίας του Indymedia (site ανοιχτής δημοσίευσης και αντιπληροφόρησης από τους ίδιους τους χρήστες), συκοφαντούν σκόπιμα τόσο τη ΣΟ όσο και τον κόσμο που χρησιμοποιεί το site, προκειμένου να απαξιώσουν μια οριζόντια και αδιαμεσολάβητη δομή πληροφόρησης. Ήδη βέβαια την καλύτερη απάντηση την έδωσε ο ίδιος ο χρήστης που άκουσε τους πυροβολισμούς και ναι, αρέσει δεν αρέσει στον ριζοσπάστη, έκανε ενημέρωση στο Indymedia. Παράλληλα με την προβοκατόρικη και άθλια πρακτική, οι συντάκτες της εφημερίδας μπερδεύουν εσκεμμένα την αρχική δημοσίευση με την συζήτηση που άνοιξε αργότερα πάνω στο θέμα και η όποια, όπως είναι γνωστό, ξεκινά πάντα με την αρχική δημοσίευση.

Αυτή η αθλιότητα έχει διπλό στόχο. Nα αποτρέψει πολλά μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ από τη συμμετοχή τους κυρίως τον τελευταίο καιρό, στις συζητήσεις μέσω του Ιndymedia σχετικά με τις θέσεις του κόμματος στο επικείμενο συνέδριο γύρω από το σταλινισμό και κυρίως να αποσιωπήσει την κριτική των μελών για τη στάση της ηγεσίας του κόμματος απέναντι στην Εξέγερση του Δεκέμβρη (η οποία έφερε σε αντιπαράθεση πολλά μέλη της βάσης του κόμματος με τη ηγεσία).

Η προσπάθεια ελέγχου και διοχέτευσης της κοινωνικής οργής σε νόμιμους και ανώδυνους για το κράτος τρόπους δράσης και η ταυτόχρονη καταδίκη των δράσεων που αντιβαίνουν την κανονικότητα της ελεγχόμενης αντίδρασης δηλώνουν ρητά το στόχο του ΚΚΕ: την καταστολή της εξέγερσης. Γιατί οι προλετάριοι της σημερινής εποχής, όπως και της παλιάς, απαγορεύεται να έχουν τη δική τους αυτόνομη φωνή, καθώς αδυνατούν να αναγνωρίσουν ως μια και μόνη αλήθεια, αυτή του κόμματος. Πρέπει συνεπώς να καταγγελθούν ως «προβοκάτορες», «σκοτεινά κέντρα», «κουκουλοφόροι» κλπ. όσοι δεν συμπλέουν με αυτή την μόνη αλήθεια.

Απαιτούνται δυστυχώς πολλοί τόνοι χαρτιού για να αναφερθούν οι θέσεις και η στάση που κράτησαν τόσο το ΚΚΕ όσο και τα ΚΚ άλλων χωρών απέναντι σε κοινωνικές εξεγέρσεις και επαναστάσεις, όπως και η τακτική καταστολής των εξεγέρσεων από τους αυτοαποκαλούμενους κομμουνιστές μέσα από την agit prop (αγκιτάτσια προπαγάνδα). Μια από τις κύριες παραμέτρους της είναι η κατασυκοφάντηση των κοινωνικών αγωνιστών και κινημάτων, η οποία διδάσκεται ακόμα στις «σχολές του κόμματος».

Πληροφορούμε την ηγεσία του κόμματος ότι και ιστορία γνωρίζουμε και τη στρατηγική του «πολεμικού κομμουνισμού» κατέχουμε. Τους πληροφορούμε ακόμη ότι ματαιοπονούν στην προσπάθειά τους να φιμώσουν το μέσο και ότι το μόνο που πετυχαίνουν είναι ο αυτοεξεφτελισμός τους και η ταύτισή τους με την ακροδεξιά στη συνείδηση όλων των αγωνιζόμενων, ιδιαίτερα της νεολαίας. Τους απαντάμε επίσης ότι ο Σουσλοφισμός είναι η αντεστραμμένη εικόνα του Γκεμπελισμού.

Τελικά, η «δημοκρατία», που επικαλούνται όλοι αυτοί, και η «ελευθερία» σχετικά με τη διακίνηση ιδεών και πληροφορίας σταματά εκεί που ξεκινούν να θίγονται τα συμφέροντα του κράτους και των αφεντικών. Όταν η πληροφόρηση ξεφεύγει από τον έλεγχό τους, επιστρατεύεται η άμεση ή έμμεση καταστολή, για την οριοθέτηση αυτής της «ελευθερίας». Οριοθέτηση καθεστωτική, συστημική, που έρχεται πάντα σε σύγκρουση με την Ελευθερία που απαιτούν οι Εξεγερμένοι και καταπιεσμένοι της σημερινής εποχής.

Το δίκιο το έχουν οι εξεγερμένοι
και όχι οι ρουφιάνοι και οι προσκυνημένοι

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ
ΑΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΗ ΑΥΤΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ


ΟΙ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ
ΝΕΟΝΑΖΙΣΤΩΝ-ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΩΝ-ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΩΝ
ΚΑΙ ΑΥΤΟΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕΝΩΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ

Η ΑΝΤΙ-ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ!


Συλλογικότητα Διαχείρισης
του athens.indymedia.org




http://athens.indymedia.org/