Τετάρτη 21 Μαΐου 2008

Jack The Ripper


Ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης είναι ο πιο διάσημος κατά συρροή δολοφόνος στον κόσμο.Η βιαιότητα με την οποία σκότωνε τα θύματα του καθώς και το γεγονός ότι δεν πιάστηκε ποτέ τον έχουνε αναγάγει σε θρύλο.

Η περίοδος δράσης του Τζακ του Αντεροβγάλτη ήταν από τις 11 Αυγούστου έως της 9 Νοεμβρίου του 1888 όπου 5 Ιερόδουλες βρέθηκαν δολοφονημένες στο Γουάιτ Τσάπελ, μία από τις πιο κακόφημες περιοχές στο Ιστ Εντ του Λονδίνου.

Η Σκότλαντ Γιαρντ κατάφερε με σύγχρονες μεθόδες να δημιουργήσει το πρόσωπο του πιο αινοιγματικού δολοφόνου του κόσμου (φώτο)

Το ψευδώνυμο του το απέκτησε απο ένα γράμμα που στάλθηκε στην αστυνομία απο τον δολοφόνο με την υπογραφή Τζακ. Αργότερα αποδείχτηκε οτι το γράμμα ήταν απλά μια φάρσα. Όσον αφορά το χαρακτηρισμό αντεροβγάλτης αυτός χρησιμοποιήθηκε επειδή σε μερικά απο το θύμα του είχαν αφαιρεθεί με χειρουργικό τρόπο μερικά απο το όργανα τους. Η κατασκευή της εικόνας βασίστηκε σε μαρτυρίες της εποχής εκείνης.

Στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζονται οι ενδιαφέρουσες προσπάθειες μιας ερευνήτριας εγκλημάτων με σύγχρονες μεθόδους να ρίξει φως στην υπόθεση του στιγερού δολοφόνου Τζακ Αντεροβγάλτη.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Poli kalo to video man!

arkandos είπε...

Ευχαριστώ φίλε.Πράγματι το βρήκα πολύ εβδιαφέρον γιαυτό το έβαλα.