Πέμπτη 8 Μαΐου 2008

Grand Theft Auto IV


To Grand Theft Auo IV είναι εδώ για το Xbox 360 και για το Playstation 3 (για pc είναι πιθανόν να βγει τον Αύγουστο) έτσι για να γουστάρουμε λίγο.

Παρά τις αντιδράσεις για την βιαιότητα του παιχνιδιού έχει σπάσει τα ταμεία παγκοσμίως (πάνω από 400 εκατομύρια δολάρια).

Τα γραφικά είναι εξωπραγματικό όπως και η λεπτομερής καταγραφή της Liberty city όπου διαδραματίζονται τα γεγονότα.






Υπόθεση

Το παιχνίδι ξεκινάει δείχνοντάς μας την άφιξη του Niko Bellic, νέου πρωταγωνιστή του τίτλου της Rockstar, στο λιμάνι της Liberty City. Με την καταγωγή του να εντοπίζεται μάλλον στην -ρημαγμένη από τον πόλεμο- Σερβία¬ (καθώς το όνομα της χώρας δεν αναφέρεται αλλά θα λέγαμε πως υπονοείται), ο Niko πείθεται από γράμματα του ξαδέρφου του Roman πως ο τελευταίος έχει καταφέρει να ζήσει το «Αμερικάνικο Όνειρο». Εξαρχής μαθαίνουμε πως ο Niko είχε εμπλακεί σε άσχημες καταστάσεις στον πόλεμο και ως εκ τούτου ο ερχομός του στην Αμερική γίνεται με την ελπίδα να καταφέρει να ξεφύγει από το «μαύρο» παρελθόν του. Σύντομα θα καταλάβει ότι παρά το γεγονός ότι η Liberty City παρουσιάζει επιφανειακά μία πολιτισμένη και σύγχρονη εικόνα, τα πράγματα τελικά δεν είναι τόσο διαφορετικά από την πατρίδα του.

Δε θα αργήσει να καταλάβει πως οι συνθήκες της ζωής του Roman απέχουν πολύ από αυτό που αποκαλούσε ως το «Αμερικάνικο Όνειρο», ενώ τα διάφορα προβλήματά και χρέη με διάφορες εγκληματικές οργανώσεις θα οδηγήσουν τον Bellic σε πράξεις και επαφές με άτομα του υποκόσμου, από τα οποία ήθελε να ξεφύγει. Σύντομα θα βρεθούμε σε διάφορες αποστολές εξόντωσης στόχων και μεταφοράς παράνομων φορτίων μεταξύ άλλων. Αποφεύγοντας οποιοδήποτε spoiler της εξαιρετικής ιστορίας, αρκεί να πούμε πως θα καταφέρει να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον σας με διάφορους νέους και μοναδικούς χαρακτήρες να έρχονται σε επαφή μαζί μας ως το τέλος της περιπέτειας.

Trailer

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

to paixnidaki tha einai gamato. ante na bgei gia pc na liwsoume