Σάββατο 16 Αυγούστου 2008

Adrian Smith & Project (ASAP)




O Adrian Smith είναι γνωστός ως κιθαρίστας στους Iron Maiden εδώ και 30 περίπου χρόνια -όση και η ''ζωή'' της μπάντας. Η μόνη περίοδος που άφησε την μπάντα ήταν την περίοδο 1989-1999, δέκα χρόνια στα οποία ο Adrian προτίμησε να φτιάξει την προσωπική του μπάντα αναλαμβάνοντας Φωνή και Κιθάρες.

Η προσωπική του μπάντα με το όνομα ASAP (Adrian Smith & Project) ηχογράφησε μόνο ένα Cd (δυστυχώς!)- υπό τον τίτλο 'Silver and Gold'.
Οι ASAP στην ουσία ήταν μια μετεξέλιξη της πρώτης του μπάντας Urchin πίσω στο 1970-1975. Με τους ASAP ο Smith προτίμησε να καλέσει μερικούς φίλους του από τα παλιά ( Βarnett, Colwell, Young, Clayton, όπως και τον Zak Starkey (drums) - γιο του θρυλικού ντράμερ των Beatles , Ringo Starr .

Η μουσική κατεύθυνση της μπάντας ήταν μια μίξη Hard-Glam Rock, Pop, Heavy metal η οποία ακούγεται καθαρά σε κομμάτια του album όπως ''The Lion'' , ''Silver & Gold'' , '' Fallen Heroes'' , ''After the Storm'' . Ο Smith στο άλμπουμ αυτό κάνει πραγματικότητα το όνειρο της πλειοψηφίας των φάν που είχε αποκτήσει στους Iron Maiden- να τραγουδήσει και να αναδειχτεί η πάρα πολύ καλή φωνή του, πράγμα που φαινόταν από τα δεύτερα φωνητικά που είχε αναλάβει στους Maiden.

H λίστα των κομματιών του ''Silver and Gold'' -ASAP , έχει ως εξής :

  1. "The Lion" (Barnett/Colwell/Smith/Young) - 3:54
  2. "Silver and Gold" (Barnett/Colwell/Smith/Young) - 4:50
  3. "Down the Wire" (Barnett/Colwell/Smith/Young) - 5:06
  4. "You Could Be a King" (Barnett/Colwell/Smith/Young) - 3:38
  5. "After the Storm" (Barnett/Colwell/Smith/Young) - 5:50
  6. "Misunderstood" (Barnett/Colwell/Smith/Young) - 4:25
  7. "Kid Gone Astray" (Barnett/Colwell/Smith/Young) - 4:24
  8. "Fallen Heroes" (Barnett/Colwell/Smith/Young) - 4:32
  9. "Wishing Your Life Away" (Barnett/Colwell/Smith/Young) - 4:05
  10. "Blood on the Ocean" (Barnett/Colwell/Smith/Young) - 6:01
Προσωπικά, δηλώνω τρανός θαυμαστής του Smith ! Το άλμπουμ είναι hard/glam/heavy/pop διαμάντι με αποκορύφωμα τα solos και την φωνή του Smith! Ένα ''must'' σε όποιον γουστάρει '80s ήχο και λογική !
Download it...now!

Πάρτε μια γεύση!

Rock on! ;)

Bill Fishy





Δεν υπάρχουν σχόλια: