Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2009

Έχει βαλθεί να μας τρελάνει η Αμερική με τις απανωτές Εκθέσεις του State Department

Ένα χόμπυ που έχει η Αμερική είναι να παίζει τον πατερούλη σε όλα τα υπόλοιπα κράτη. Είναι και πολύ ευαίσθητη με τα ανθρώπινα δικαιώματα και την προστασία τους, όταν αφορά βέβαια όλους τους άλλους.Κούβα, Κίνα,Ρωσία, Αφγανιστάν, Τουρκία,Βόρεια Κορέα,Σουδάν, Ελλάδα, Σομαλία, Ιράν, Κύπρος και πολλές ακόμα χώρες περιλαμβάνουν οι κατά καιρούς περίφημες εκθέσεις του State Department που μπορεί να μην απέχουν όλες μακρυά από την πραγματικότητα είναι όμως τουλάχιστον υποκριτικές.


Έτσι μαθαίνουμε για παραβίαση της ελευθεροτυπίας, και της ατομικής ελευθερίας στην Τουρκία.

Για αστυνομική βία, για εξευτελιστική συμπεριφορά των ατόμων που είναι υπό προσωρινή κράτηση και αιτητές ασύλων, βίας κατά των γυναικών, διακρίσεις εναντίον μελών εθνοτικών μειονοτήτων και εθνικών ομάδων και εμπορίας γυναικών κυρίως για σεξουαλική εκμετάλλευση στην Κύπρο

Για βασανισμό αντιφρωνούντων κρατουμένων στην Κίνα , για περιορισμό ελευθεριών στη Ρωσία

Για αστυνομική βία και για διαφθορά στην Ελλάδα

Μπορεί όλα τα παραπάνω να είναι ίσως και μια επιεικής κριτική μπορεί η Αμερική να θέλησε να προλάβει τις όποιες αντιδράσεις των χωρών λέγοντας ότι, "όπως αξιολογείται ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε άλλες χώρες, το ίδιο συμβαίνει και για τις ίδιες τις ΗΠΑ. Οι διάφορες γνώμες της διεθνούς κοινότητας για το θέμα αυτό δεν αποτελούν επέμβαση στα εσωτερικά των ΗΠΑ" αλλά δε μπορώ να μη μπω στον πειρασμό να δω τι κάνει η Αμερική για όλα αυτά.

Μας μιλάνε λοιπόν οι ΗΠΑ για αστυνομική βία ενώ οι ίδιοι αντιμετωπίζουν τους διαδηλωτές με απίστευτη βαρβαρότητα και σκοτώνουν άτομα χωρίς την παραμικρή αφορμή και ενώ αυτά είναι άοπλα και πεσμένα στο πάτωμα.

Αστυνομικός πυροβολεί πισώπλατα διαδηλωτή με πλαστική σφαίρα





Αστυνομικός ξυλοκοπεί και ρίχνει σπρέι πιπεριού σε 15χρονο κορίτσι κατά τη σύληψη


Μιλάει για βασανισμό κρατουμένων μία χώρα η οποία έχει το περίφημο Γκουαντάναμο το οποίο και αποτελεί τον ορισμό της καταπάτησης ανθρωπίνων δικαιωμάτων και μόλις πριν από 1 μήνα δόθηκε εντολή για το κλείσιμό του, μετά από λειτουργεία 7 χρόνων.Και δεν είναι μόνο το Γκουαντάναμο αλλά πολλές φυλακές τις Αμερικής που καταφεύγουν στο βασανισμό κρατουμένων.

Βασανιστήρια στις Αμερικανικές φυλακές


Φυσικά θα μπορούσαμε απλά να αναφέρουμε τους πολέμους σε Ιράκ και Αφγανιστάν όπως και τη συμπαράσταση στο Ισραήλ στη σφαγή των Παλαιστινίων αλλά μετά θυμηθήκαμε ότι αυτά γίνονται στο όνομα της "τρομοκρατίας".

Δεν υπάρχουν σχόλια: