Πέμπτη 5 Μαρτίου 2009

Κ. Πλεύρης: «Άμα σηκωθεί από τον τάφο του ο Χίτλερ θα σας τακτοποιήσει!»


«Άμα σηκωθεί από τον τάφο του (σ.σ. ο Χίτλερ) θα σας τακτοποιήσει» αναφώνησε ο κατηγορούμενος για παράβαση του αντιρατσιστικού νόμου Κωνσταντίνος Πλεύρης, μέσα στην αίθουσα του Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών κατά την πρώτη μέρα εκδίκασης της υπόθεσής του.
Χθες κατέθεσαν τρεις μάρτυρες ότι το βιβλίο του κατηγορούμενου Κ. Πλεύρη, «Εβραίοι- όλη η αλήθεια», περιέχει ψευδή ή παραποιημένα στοιχεία και αποτελεί κήρυγμα φυλετικού μίσους και διάκρισης και προτρέπει σε πράξεις βίας εναντίον Εβραίων. Συγκεκριμένα, η μάρτυρας Ε. Κούτελου κατέθεσε ότι «ως επί το πλείστον στο βιβλίο υπάρχουν διαστρεβλώσεις. Ο ιστορικός πρέπει να κρατάει πάντα μια απόσταση από το γεγονός, να το φωτίζει κάτω από το σωστό φως».

Ο κατηγορούμενος επιτέθηκε φραστικά κατά των μαρτύρων και μάλιστα διέκοψε μια μάρτυρα δηλώνοντας της πως «μας γεμίζετε πύον». Επέμεινε στους ισχυρισμούς του για «ανύπαρκτο Ολοκαύτωμα» και αναρωτήθηκε πως είναι δυνατόν «εφόσον οι Εβραίοι είναι ο εκλεκτός λαός, εγώ ο Έλλην να δεχτώ ότι θα γίνει νέος Παγκόσμιος Πόλεμος και θα έχω Εβραίο βασιλιά;»

Χαρακτηριστικός είναι ο διάλογος που έλαβε χώρα ανάμεσα στον κατηγορούμενο και τη μάρτυρα Άννα Στάη, η οποία είναι μέλος της Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας και λίγο νωρίτερα είχε χαρακτηρίσει «κουμουνίστρια» ο Κ. Πλεύρης.

Πλεύρης: «Γιατί δεν μηνύσατε και τον Αδόλφο Χίτλερ για το βιβλίο «Ο Αγών μου»»;

Στάη: «Να τον αναστήσετε και θα τον μηνύσουμε».

Πλεύρης: «Αμα σηκωθεί από τον τάφο θα σας τακτοποιήσει».

Η εφημερίδα Ελευθεροτυπία επισημαίνει στο σχετικό δημοσίευμά της ότι η έδρα επέδειξε ανοχή σε αυτές τις δηλώσεις του κατηγορούμενου, αγνοώντας τόσο τους ακροατές που αποκάλεσαν τον κατηγορούμενο «μέλος του ΛΑΟΣ» όσο και την απάντηση του ίδιου «να μου το πεις αυτό μετά, όταν βγούμε...».

Ο Κ. Πλεύρης καταδικάστηκε πρωτόδικα σε 14 μήνες φυλάκισης με τριετή αναστολή με την κατηγορία ότι το βιβλίο του «Εβραίοι -όλη η αλήθεια» παραβιάζει τον αντιρατσιστικό νόμο 927/1979, όπως τροποποιήθηκε από το νόμο 1419/1984. Η εκδίκαση της έφεσης ξεκίνησε στις 14 Ιανουαρίου αλλά τη δεύτερη μέρα αναβλήθηκε μετά από αίτημα του κατηγορούμενου, σύμφωνα με το οποίο δεν του είχε επιδοθεί η θέση της μειοψηφίας της πρωτόδικης απόφασης, για να ενημερωθεί πλήρως.

Η δίκη θα συνεχιστεί την ερχόμενη Τετάρτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: