Τρίτη 4 Μαρτίου 2008

Όλα τα λεφτά στα ΜΑΤ


Με χρωμοσφαίρες για να «μαρκάρει» τους διαδηλωτές (δεν αρκούν άραγε οι κάμερες;) και με πλαστικές σφαίρες για να διεξάγει τον «κοινωνικό διάλογο» εξοπλίζεται η Ελληνική Αστυνομία, σύμφωνα με Προεδρικό Διάταγμα, που βρίσκεται στην τελική φαση επεξεργασίας.

Λεφτά για το ασφαλιστικό δεν έχει η κυβέρνηση, αλλά για να θωρακίσει τις δυνάμεις καταστολής «περισσεύουν» σχεδόν 7,5 εκατομμύρια ευρώ τα επόμενα δυο χρόνια.

Τόσο θα στοιχίσει η προβλεπόμενη ανανέωση του εξοπλισμού της αστυνομίας, στον οποίο εκτός των διαφόρων σφαιρών, θα περιλαμβάνονται ειδικά κινητά φράγματα και πυρίμαχες στολές.Τα φράγματα θα αποτελούνται από μάζες αγκαθωτού συρματοπλέγματος και θα τοποθετούνται μπρόστα σατ μέτωπα των διαδηλώσεων, μετατρέποντας τους δρόμους της χώρας σε στρατόπεδα και θέτονας το δικαίωμα στη διαδήλωση θπό αναστολή.

Οι άντρες των ΜΑΤ θα μοιάζουν με κομάντος σε εμπόλεμη ζώνη, φέροντας κράνος,ασπίδα,άρβυλα, ειδική στολή από πυρίμαχο ή βραδύκαυστο υλικό,πυροσβεστήρα,αλεξίσφαιρο γιλέκο, προσωπίδα αερίων και «φυσικά», περίστροφο και κλομπ.Οι πλαστικές σφαίρες ειδικά ειναι ιδιαιτερα επικίνδυνες.

Όλα αυτά δείχνουν ότι η κυβέρνηση προετοιμάζει τις δυνάμεις της για το πέρασμα των σκληρών αντιλαϊκών και αντεργατικών μέτρων.Τα ΜΑΤ και η καταστολή έχουν γίνει το πιό «πειστικό» επιχείρημα της ΝΔ. Είναι γελασμένοι όμως αν νομίζουν ότι η αποθέωση της αστυνομικής βίας να αναχαιτίσει το εργατικό κίνημα και τους κοινωνικούς αγώνες. ( από εφημερίδα ΠΡΙΝ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: