Δευτέρα 3 Μαρτίου 2008

ΤΑΙΝΙΕΣ : THX1138♦




* Σκηνοθεσία:Τζωρτζ Λούκας
* Hθοποιοί:Ρόμπερτ Ντιβάλ , Ντόναλντ Πλέζανς , Μάγκι Μακόμι
* Παραγωγή:Φράνσις Φορντ Κόπολα, Λόρενς Στάρχαν
* Σενάριο:Τζώρτζ Λουκάς, Γουόλτερ Μερκ
* Διάρκεια:85'
* Κατηγορία:Επιστημονικής Φαντασίας Η Πρώτη, διορατική ταινία του Τζωρτζ Λούκας.



περιγραφή


Η ταινία διαδραματίζεται σε έναν μελλοντικό κόσμο, σε μία υπογεια πόλη η οποία προγραμματίζεται από υπολογιστές και αστυνομεύεται απο ρομπότ. Οι πολίτες της πόλης ελέγχοναι πλήρως από μία απρόσωπη ηλεκτρονική κυβέρνηση που τους υποχρεώνει να καταναλώνουν ναρκωτικά για να κρατούν το πνεύμα τους σε καταστολή. Στην εφιαλτική αυτή κοινωνία η ομοιομορφία των ανθρώπων ειναι αποκρουστική, όλοι φορούν τις ίδιες λευκές στολές και έχουν ξυρισμένα κεφάλια, ο έρωτας και το σεξ είναι έννοιες απολύτως απαγορευμένες. Η εξουσία προσπαθεί να καταστείλει τις συγκινήσεις και να διατηρεί τον έλεγχο της προσωπικότητας. Για να μην υπάρχει καμία διφοροποίηση στους πολίτες χρησιμοποιούν κωδικούς αντί για ονόματα. Η χρήση των φαρμάκων είναι υποχρεωτική για να ελέγχονται ορμές τους και να μην παίρνουν καμία μα καμία πρωτοβουλία να συνεχίζουν να ζουν τη μίζερη και μονοτονη ζωή τους, έχουν το ‘δικαίωμα’ να επισκέπτονται κάποιους αυτόματους εξομολογητές. Ο κεντρικός ήρωας όμως ο THX 1138 με την παρότρυνση και της συγκατοίκου του η οποία του αντικαθιστά τα φάρμακα σταματέι να τα παίρνει. Τότε αρχίζει να νοιώθει πράματα αρχίζουν και μιλάνε έρχονται πιο κοντά. Ερωτεύονται και έρχονται σε σεξουαλική επαφή πράμα για το οποίο αντιμετωπίζεται ως έγκλημα. Ο THX 1138 θα τιμωριθεί αυστηρότατα και θα βασανισθεί σωματικά αλλά και ψυχολογικά. Τίποτα όμως δεν μπορεί να σταματήσει την ανάγκη του ανθρώπου για ελευθερία και έτσι ο THX 1138 θα δραπετεύσει και θα αναζητήσει την έξοδο από την πόλη δίνοντας μία μάχη με το συγκεντρωμένο συγκρότημα ηλεκτρονικών υπολογιστών. Η ταινία THX 1138 δημιουργεί μία παραίσθηση μιας διαφορετικής και απόμακρης ζοφερής κοινωνίας. Οι διάλογοι φαίνονται μισοακουσμένοι από ανθρώπους που μιλούν με ένα ναρκωμένο τρόπο αφού τα φάρμακα τους έχουν καταστήσει αδιάφορους. Η λευκότητα του κόσμου δεν τελειώνει πουθενά δίνοντας μία δυναμική στην εικόνα παρουσιάζοντας ταυτόχρονα μία εντελώς απάνθρωπη ατμόσφαιρα.

trailler της ταινίας

3 σχόλια:

Photo Brestas είπε...

BRAVO PAIDIA KALI SELIDA ALLA GIA NA GINEI KALITERI BALTE LINK TON KALYTERO FOTOGRAFO TOY KOSMOY "WWW.FOTOBRESTAS.BLOGSPOT.COM"

Photo Brestas είπε...

BRAVO PAIDIA KALI SELIDA ALLA GIA NA GINEI KALITERI BALTE LINK TON KALYTERO FOTOGRAFO TOY KOSMOY "WWW.FOTOBRESTAS.BLOGSPOT.COM"

arkandos είπε...

axaxaxaxa...Πάρτααααα!!
Ρε κομένο δάχτυλο μη διαφημίζεσαι θα το βάλουμε το Link.